On College Football Trivia: Wins

With college football only a short time away, here are a few trivia questions about all-time records. Of course answers are in terms of the date of this post. Answers are below the short video of my undergraduate college fight song. Go Falcons!

Multiple Choice Questions
1) Which school has won the most games? Alabama, Michigan, Oklahoma, Ohio State, Texas, USC

2) Which current Big 12 school has won the most games? Colorado, Nebraska, Oklahoma, Texas

3) Which current SEC school has won the most games? Alabama, Auburn, Florida, LSU, Tennessee

4) Which ACC school has won the most games? Clemson, Georgia Tech, Miami, North Carolina, Virginia Tech

5) Which Big East school has won the most games? Cincinnati, Pitt, Syracuse, West Virginia

6) Which PAC-10 school has won the most games? Cal, Stanford, UCLA, USC, Washington

7) Which MAC school is in the top 25 in terms of wins? Bowling Green, Central Michigan, Miami, Northern Illinois, Toledo

8- Which current WAC school has won the most games? Boise, Fresno, Hawaii, Louisiana Tech

9) Which current Mountain West school has won the most games? Air Force, BYU, TCU, Utah, Wyoming

10) Which current Conference USA school has won the most games? East Carolina, Houston, Marshall, Southern Mississippi, Tulsa

11) Which current Sun Belt team has won the most games? Louisiana Lafayette, Middle Tennessee, North Texas, Troy,

12) Which service academy has won the most games? Air Force, Army, Navy

Answers
1) Which school has won the most games? Alabama, Michigan, Oklahoma, Ohio State, Texas, USC: Answer: Michigan (872), 40 more than 2nd place Texas

2) Which current Big 12 school has won the most games? Colorado, Nebraska, Oklahoma, Texas. Answer: Texas (832), 5 more than Nebraska

3) Which current SEC school has won the most games? Alabama, Auburn, Florida, LSU, Tennessee. Answer: Alabama (799) 7th all-time and 23 more than Tennessee

4) Which ACC school has won the most games? Clemson, Georgia Tech, Miami, North Carolina, Virginia Tech. Answer: Georgia Tech (665), 16th all-time and 7 more than Va. Tech

5) Which Big East school has won the most games? Cincinnati, Pitt, Syracuse, West Virginia. Answer: Syracuse (674), 14th all-time and 1 more than West Virginia

6) Which PAC-10 school has won the most games? Cal, Stanford, UCLA, USC, Washington. Answer: USC (766), 10th all-time and 113 more than Washington

7) Which MAC school is in the top 25 in terms of wins? Bowling Green, Central Michigan, Miami, Northern Illinois, Toledo. Answer: Miami (650), 22nd all-time and 91 more than Central Michigan

8- Which current WAC school has won the most games? Boise, Fresno, Hawaii, Louisiana Tech. Answer: Louisiana Tech (545), 52nd all-time and 7 more than Fresno

9) Which current Mountain West school has won the most games? Air Force, BYU, TCU, Utah, Wyoming. Answer: Utah (607), 34th all-time and 51 more than TCU

10) Which current Conference USA school has won the most games? East Carolina, Houston, Marshall, Southern Mississippi, Tulsa. Answer: Tulsa (560), 45th all-time and 27 more than Southern Mississippi

11) Which current Sun Belt team has won the most games? Louisiana Lafayette, Middle Tennessee, North Texas, Troy. Answer: Middle Tenneesee (509), 64th all-time and 37 more than Troy

12) Which service academy has won the most games? Air Force, Army, Navy. Answer: Army (636), 26th all-time and 3 more than Navy

Data Source: College Football Warehouse

About these ads

9 thoughts on “On College Football Trivia: Wins

    • 3rd Stone,
      When I got the idea for each conference, I figured there was something for every fan … and there were some surprises.

      Thanks for the visit.

  1. ouch.. i guess i did not get anything right. not surprising though. hehe. i watch sports but i am not too good remembering events and team names. gosh. that’s embarrassing of me to reveal. oh no!

    anyway, have a great day frank. thanks a lot for always checking out my blog!

    hugs!

  2. Good stuff, Frank. I use College Football Warehouse for some posts as well. That is a good site to settle debates amongst historians.

    I did get many of them right. USC has been so dominant in the Pac-10.

    Nice post!

  3. Pingback: On College Football Trivia: More All-Time « A Frank Angle

  4. Good stuff. I thought Tennessee won more games than Bama (despite all their titles). That was the only BCS conference I missed. The others were complete guesses!

    • McStewey,
      Glad you like this. Make sure you check the Trivia link under Sports in the Categories.

      Thanks for visiting & hope you come back.

Comment with respect.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s